Speciaal voor kinderen

Voor de eerste keer bij logopedie?

Jullie hebben een afspraak gemaakt bij de logopedist . Wat kun je zoal verwachten....? Bekijk hieronder de stappen.

Kennismaken met de logopedist

Ik zal jullie komen ophalen uit de wachtruimte, even een handje geven en kennismaken.

Ik weet je naam al …… geef jij mij ook een handje?

Samen met papa en/of mama naar de behandelruimte

Eenmaal in de kamer mag je op je gemak even rondkijken in de ruimte. Ik praat ondertussen met papa of mama en schrijf alvast wat op. Ik zal ook wat vragen aan jou stellen. Kun jij zelf vertellen waarom je hier bent?

Onderzoek

Eenmaal in de kamer mag je op je gemak even rondkijken in de ruimte. Ik praat ondertussen met papa of mama en schrijf alvast wat op. Ik zal ook wat vragen aan jou Als we genoeg gepraat hebben en er is nog tijd over, zal ik wat testjes bij je afnemen. Het kan ook zijn dat we hier pas de volgende keer aan toe komen. Onderzoek of testjes doen houdt bijvoorbeeld in: samen in een map kijken en opdrachten doen, oefeningen met je mond (je lippen, tong, wangen) nadoen, vertellen bij een praatplaat …..

Jij mag laten zien wat je allemaal al kan!

Nieuwe afspraak maken?

Is het onderzoek nog niet klaar, dan gaan we daar een volgende keer mee verder. We maken dus een nieuwe afspraak. Na het onderzoek weet ik wat je al heel goed kan, maar ook wat je nog moeilijk vindt. Als ik je daar mee kan helpen, volgen er nog meer afspraken en gaan we samen hard aan de slag.

Heb je een sticker of dikke duim verdiend? Vast wel!