Lieke Daris

Mijn naam is Lieke Daris en ik ben in augustus 2018 afgestudeerd aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven. Voordat ik begon aan de opleiding Logopedie, heb ik de opleiding sociaal-pedagogisch werk afgerond. Met deze pedagogische achtergrond wist ik al snel dat ik het werken met kinderen erg leuk vond en dat ik snel een band kan opbouwen met kinderen.

Ik heb tijdens mijn stages vooral ervaring opgedaan in de vrije vestiging, waarbij mijn interesse voor uiteenlopende logopedische problematiek werd gewekt. Ik heb hierdoor al veel ervaring met meertaligheid, spraak- en taalproblematiek en OMFT. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in de ondersteunende  Nederlandse Gebarentaal, waardoor ik deze nu actief inzet tijdens de spraak- en taalbehandelingen.

Sinds januari 2019 werk ik bij logopediepraktijk Esther van den Heuvel. Wat ik erg leuk vind, is dat ik mijn werkervaring uit kan bouwen op verschillende logopedische gebieden. Ik ben allround logopedist, waardoor ik elke dag werk met verschillende hulpvragen, van zowel kinderen als volwassenen. Het werken in een praktijk maakt voor mij dat geen enkele dag hetzelfde is en juist de afwisseling maakt het erg leuk en uitdagend.

Wat ik belangrijk vind tijdens de behandeling is dat de cliënt zich op zijn gemak voelt en dat er vertrouwen is tussen cliënt en behandelaar. Een ontspannen sfeer en duidelijke afspraken met elkaar, staan daarbij voorop. Samen met de cliënt wil ik kijken hoe we de hulpvraag op kunnen lossen en wat daar zoal voor nodig is.