Lindsay de Waal - van Kemenade

In 2015 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool in Eindhoven. Na mijn afstuderen heb ik ervaring opgedaan in het speciaal basisonderwijs voor kinderen met leer- en gedragsproblemen en in een vrijgevestigde logopediepraktijk. Hierdoor heb ik ervaring opgedaan in het werken met kinderen en volwassenen met uiteenlopende logopedische problematieken, zoals: spraak-/taalproblemen, afwijkend mondgedrag, stemproblemen en lees- en spellingsproblemen.

Sinds januari 2018 werk ik met veel plezier bij Logopediepraktijk Esther van den Heuvel.

Wat het werken in een praktijk zo leuk maakt, is de diversiteit aan behandelingen. Mijn enthousiasme groeit wanneer ik de cliënten op weg kan helpen in hun ontwikkeling. Tijdens de behandeling staat de cliënt centraal. Ik vind het belangrijk om met een positieve en prettige sfeer aan de slag te gaan, zodat de cliënt zich goed op zijn of haar gemak voelt en we samen een fijn behandeltraject in gaan.

Ik ben allround logopedist. Dat wil zeggen dat ik met verschillende doelgroepen werk en dat ik verschillende problematieken kan onderzoeken en behandelen. Ik heb inmiddels extra bij- en nascholing gevolgd, onder andere op het gebied van afwijkende mondgewoonten (OMFT-specialist), executieve functies, NMG-gebaren en neurologie.

In december 2017 heb ik extra scholing gevolgd op het gebied van onderzoek en behandeling bij baby’s en (zeer) jonge kinderen met eet- en drinkproblemen en werk ik nu ook als geregistreerd pre-logopedist

In 2020 ben ik aangesloten bij NAH-tuurlijk en behandel ik ook cliënten na niet-aangeboren hersenletsel.